Boys onderuit tegen HS ’88

Na een serie van drie overwinningen op rij, leed Onstwedder Boys in Hoogezand een nederlaag tegen directe concurrent HS ’88. Na een ruststand van 0 – 0, werd het 4 – 1 voor HS ’88. Omdat SJS vandaag verloor, neemt de ploeg uit Hoogezand de koppositie in de competitie over.

Over de hele wedstrijd gezien waren de ploegen aan elkaar gelijk. Doorslaggevend was dat HS ’88 veel effectiever was en maximaal profiteerde van fouten bij de tegenstander. Alle doelpunten vallen dus in de tweede helft. Binnen een kwartier na rust komt HS ’88 op een 2 – 0 voorsprong. In beide gevallen gaan er individuele fouten bij Onstwedder Boys aan vooraf. De 1 – 0 komt van de voet van Yorick van Dam, terwijl het tweede doelpunt wordt gemaakt door Rob Kulsen. Halverwege de tweede helft brengt Gerko Scheper de spanning terug in de wedstrijd en scoort de 2 – 1.

Onstwedder Boys neemt vervolgens meer risico om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Sem Nieuwenhuis, Jarno Sterenborg en Gerko Scheper krijgen goede mogelijkheden, maar het zit deze middag niet mee. Ook krijgt Scheper geen strafschop na een overtreding binnen de 16-meter. HS ’88 scoort via Rens van Hartingsveld een kwartier voor tijd de 3 – 1. Dezelfde speler maakt er in de laatste minuut ook nog 4 – 1 van. Bij de ploeg uit Hoogezand krijgt Robin Bakker kort voor het einde van de wedstrijd nog de rode kaart, dit vanwege een harde tackle op Ricardo Buitelaar.

Komende zaterdag staat de derby tegen Mussel op het programma. De wedstrijd op De Boskamp begint om 14.30 uur. Helaas zal ook deze wedstrijd zonder publiek worden gespeeld.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Harm Visser), Elmar Bijl, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk, Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis, Jarno Sterenborg (Ricardo Buitelaar), Gerko Scheper en Anne Wilzing.

Gele kaart: Anne Wilzing en Rob Kulsen (HS ’88).
Rode kaart: Robin Bakker (HS ’88)
Scheidsrechter: Dhr. Vegter