Onstwedder Boys wint sfeerloze derby

Onstwedder Boys heeft de voorlopig laatste wedstrijd in de competitie met ruim verschil gewonnen van Mussel. Na een 2 – 0 ruststand, werd het 4 – 0 voor de ploeg van trainer Guus Zantinga. Op de overwinning van de Boys viel niets af te dingen.

Sfeerloos was het zaterdagmiddag op de Boskamp. Vanwege de coronaregels waren supporters niet welkom en met de nieuwste regels in aantocht zullen de competities in het amateurvoetbal helemaal stil komen te liggen de komende tijd. Voor het beginsignaal werd er buiten het sportpark wel vuurwerk afgestoken, maar van een echte derbysfeer was geen sprake.

Onstwedder Boys speelt wel een prima eerste helft, terwijl Mussel er niet in slaagt om gevaarlijk te worden. In de openingsfase krijgt Jarno Sterenborg tot drie keer toe de kans om de score te openen. Twee keer stuit hij op de goed keepende Rick Strobos in het doel van Mussel. De derde poging van Sterenborg wordt op de doellijn door Matthijs Fehrmann tot corner verwerkt. Strobos reageert ook goed op een inzet van Anne Wilzing, terwijl een poging van Sem Nieuwenhuis via een verdediger van Mussel naast gaat. Een mooie combinatie tussen Anne Wilzing en Gerko Scheper levert eveneens geen doelpunt op. Na ruim een half uur spelen is het wel raak voor de thuisclub. Een corner van Harm Visser wordt door de helemaal vrijstaande Sem Nieuwenhuis in het doel gekopt: 1 – 0. Voor rust wordt het ook nog 2 – 0 voor de Boys. Anne Wilzing wordt op links prima aangespeeld en schiet de bal in de verre hoek. Strobos is opnieuw kansloos.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld. Mussel probeert het aanvallend wel, maar spits Lars Hemmes kan moeilijk in stelling worden gebracht. Jarno Sterenborg, die aan de rechterkant veel ruimte krijgt, schiet eerst nog uit een lastige hoek in het zijnet, maar scoort na een kwartier spelen op de rand van buitenspel wel het derde doelpunt voor Onstwedder Boys. Scheidsrechter Zijl negeert hierbij het vlagsignaal van zijn assistent uit Mussel. Hiermee is de wedstrijd gespeeld. Mussel dringt daarna nog wel aan en probeert gevaarlijk te worden uit spelhervattingen. Paul Hidding schiet vanaf de rand van de 16-meter de bal recht in de handen van Rein Koudstaal, die even later opgelucht adem haalt als een inzet van Mussel net voorlangs gaat. Kansen zijn er ook voor Onstwedder Boys, maar Gerko Scheper en Harm Visser hebben het vizier niet op scherp en schieten naast. Tien minuten voor tijd wordt het 4 – 0 als Jarno Sterenborg alleen op de keeper van Mussel af kan gaan en beheerst weet te scoren.

In de slotfase krijgt Robert Boels na een overtreding geel van de goed leidende scheidsrechter Zijl. Het is de enige kaart in een verder sportief duel. Paul Hidding doet nog een poging om te scoren, maar opnieuw ligt Rein Koudstaal in de weg. De laatste mogelijkheid is voor Sven Jaegers die de bal uit een vrije trap op het doel kopt. Strobos brengt namens Mussel redding.

Tevredenheid alom bij Onstwedder Boys, dat nu klimt naar de derde plaats in de competitie. Berusting bij Mussel dat er deze middag niet aan te pas kwam en zich moet richten op een plek in de middenmoot. Wanneer er weer gevoetbald gaat worden is zeer onzeker. De KNVB zal waarschijnlijk besluiten de resterende speelrondes in dit kalenderjaar te schrappen, omdat er ’s avonds niet meer kan worden getraind. Hopelijk kan de competitie in het voorjaar van 2022 weer worden hervat.

Stand bovenin de vierde klasse D:
1. HS ’88                      9 – 23
2. SJS                          7 – 15
3. Onstwedder Boys      8 – 15
4. SVBO                       8 – 15

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Elmar Bijl, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk (Gijs Prins), Harm Visser, Jarno Sterenborg, Sem Nieuwenhuis, Gerko Scheper en Anne Wilzing (Arjen Velthuis).
Scheidsrechter: Dhr. J. Zijl (Assen)
Toeschouwers: 0