Knappe overwinning Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft de eerste competitiewedstrijd van 2019 winnend afgesloten. In Koekange won de ploeg van Richard Streuding met 3 – 1 van concurrent Vitesse ’69 en blijft daardoor samen met CSVC koploper.

De wind speelde een grote rol in de wedstrijd. Onstwedder Boys wist met de omstandigheden beter om te gaan dan de tegenstander. Toch is het Vitesse dat op voorsprong komt. Een voorzet wordt door de verdedigers van de Boys niet goed ingeschat, waardoor Jeroen van den Berg de bal mee kan nemen en weet te scoren: 1 – 0. Er zijn daarna voor beide ploegen kansen. Onstwedder Boys is een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar paal en lat staan in de weg. Kort voor rust gaat Gerko Scheper goed door en wordt in het 16-meter gebied onderuit gehaald. Gerwin de Wijk schiet de toegekende strafschop vervolgens keurig binnen. 1 – 1 is ook de ruststand.

In de tweede helft komt Onstwedder Boys na een kwartier spelen op voorsprong. Gerko Scheper zet de bal goed voor, waarna Rutgert Tipker weet te scoren. Als Gerko Scheper na een goede actie in het strafschopgebied wordt gevloerd, kent de scheidsrechter opnieuw een strafschop toe. Scheper neemt de strafschop zelf en ook hij laat de keeper van Vitesse ’69 kansloos. Zo wordt de eindstand 1 – 3.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Boskamp tegen Borger.