Teleurstellend gelijkspel voor Boys

Onstwedder Boys is er zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp niet in geslaagd tegen laagvlieger Borger een goed resultaat neer te zetten. De Boys bleven steken op 0 – 0 en over de hele wedstrijd gezien was dit een terechte uitslag.

Borger had vorige week tegen koploper CSVC een goed resultaat behaald en begint fanatiek aan het duel tegen Onstwedder Boys. In de openingsfase krijgt Borger dan ook de eerste mogelijkheid. Rowan Tiktak komt gevaarlijk in het strafschopgebied, maar ziet zijn inzet via Rein Koudstaal naast gaan. Het eerste wapenfeit van de Boys komt als Gerben Meems met een kopbal Anne Wilzing weet te bereiken. Zijn inzet wordt door keeper Haandrikman van Borger tot corner verwerkt. Na ruim een half uur spelen kopt Gerbrand Spaans de bal uit een corner over het doel en Wilzing schiet na een pass van Harm Visser in de handen van Haandrikman. Na een matige eerste helft wordt zo de rust bereikt. Bij de Boys speelt na een afwezigheid van bijna twee jaar Gerben Meems weer in de basis. Een langdurige knieblessure en operaties hielden hem langdurig aan de kant.

Na een kwartier spelen in de tweede helft krijgt Borger een grote kans. Een voorzet vanaf links wordt bij de tweede paal door Björn Everts net naast geschoten. Kort daarna moet Rein Koudstaal redding brengen als Borger opnieuw voor het doel van de Boys verschijnt. Harm Visser neemt aan de andere kant een vrije trap, maar het is opnieuw Haandrikman die redding brengt. Een mooie aanval van Onstwedder Boys brengt ook geen treffer. Gerben Meems geeft vanaf de linkerkant voor, Harm Visser legt terug op Anne Wilzing, maar ook dit keer ligt Edwin Haandrikman in de weg. Namens Borger schiet Gert Jacobs een vrije trap net naast, terwijl in de slotfase zowel Gerko Scheper als Harm Visser namens de Boys nog een goede mogelijkheid krijgen. Beide schieten de bal uit de draai echter net naast het doel. In de extra tijd probeert Onstwedder Boys nog via lange ballen gevaar te stichten, maar doelpunten blijven uit.

Komende zaterdag wordt er geoefend tegen Mussel. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur op De Boskamp. De competitie wordt op 9 maart hervat met een uitwedstrijd tegen SCN (Nieuwlande).

Opstelling Onstwedder Boys: Rein Koudstaal, Elmar Bijl, Gerbrand Spaans, Sven Jaegers, Martijn Bruggers (Berjan Scheper), Nanne Huiges, Gerwin de Wijk, Harm Visser, Gerben Meems (Bert Jan Wilzing), Gerko Scheper en Anne Wilzing.
Scheidsrechter: J. Rutgers (Coevorden)