Onstwedder Boys wint van Mussel

Onstwedder Boys en Mussel speelden afgelopen zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp in Onstwedde een oefenwedstrijd. Na een 1 – 0 ruststand won Onstwedder Boys met 5 – 1.

Beide teams konden deze zaterdag goed gebruiken om weer wat ritme op te doen. De afgelopen twee weken had de KNVB twee competitierondes vastgesteld, waarna beide teams weer twee weekenden vrij waren. Onstwedder Boys staat momenteel op een gedeelde eerste plaats in de Vierde Klasse E, terwijl  Mussel aan de leiding gaat in de Vijfde Klasse F . Beide ploegen hebben uitzicht op het kampioenschap en dus op promotie.

Onder een stralend zonnetje wordt  om half drie afgetrapt. In de eerste helft zijn de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Wel krijgt Onstwedder Boys de meeste en ook de beste kansen. In de openingsfase schiet eerst Harm Visser namens de Boys voorlangs. Even later is Gerben Meems bij de tweede paal dichtbij een doelpunt maar keeper Rene Folkers brengt redding.  Daarna laat ook SV Mussel van zich horen. Robert Boels schiet naast en Wim Wubs ziet zijn inzet  in de 16-meter via het been van een tegenstander eveneens naast gaan. Daarna krijgen Gerko Scheper en Anne Wilzing mogelijkheden om de score te openen, maar de spitsen van Onstwedder Boys stuiten andermaal op Rene Folkers. Een mooie verdedigende actie van Lenn Groenewold houdt de snelle  Scheper eveneens van het scoren af.  Na een half uur spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong: Een vrije trap van Harm Visser wordt door Gerko Scheper snoeihard binnen gekopt: 1 – 0. In de slotfase van de eerste helft krijgt Mussel  via Bryan Boels nog de kans om gelijk te maken, maar keeper Rein Koudstaal brengt redding.

In de tweede helft wordt de wedstrijd in het eerste kwartier beslist. Onstwedder Boys  is de beter voetballende ploeg en scoort twee keer via Sven Jaegers.  Eerst schiet Jaegers inde verre hoek na een assist van Anne Wilzing en uit een voorzet van Gerbrand Spaans  kan hij de bal in het strafschopgebied van Mussel aannemen, wegdraaien en scoren. Na de 4 – 0 van invaller Rutgert Tipker, die van dichtbij eenvoudig weet te scoren, is de wedstrijd gespeeld. Mussel komt er in tweede helft nauwelijks aan te pas en moet vooral tegenhouden. In de slotfase wordt het 5 – 0 door Anne Wilzing die vanaf de rand van de 16-meter Rene Folkers kansloos laat. Mussel krijgt toch nog loon naar werken als Brian Boels vanaf de middellijn oprukt en de bal vanaf 20-meter binnenschiet. Koudstaal, die weinig te doen had in de tweede helft, is kansloos op de inzet van de middenvelder van Mussel. Zo wordt de eindstand 5 – 1.

Mussel gaat in de tweede helft van het seizoen met VCG uit Geesbrug uitmaken wie kampioen wordt in de Vijfde Klasse F. Onstwedder Boys staat samen met CSVC en Vitesse ’69 momenteel aan kop in de Vierde Klasse E. Over twee weken spelen de Boys een uitwedstrijd tegen SCN uit Nieuwlande.