Nieuwsbrief Update Corona maatregelen

29 september 2020

 

Beste leden, ouders van onze jeugdleden en donateurs,

Binnen onze vereniging hebben wij op dit moment 1 jeugdlid die positief getest is en zoals het lijkt vallen de klachten mee. Wij wensen hem dan ook een spoedig herstel toe. Voor zijn elftal zijn er maatregelen getroffen. Wel zijn er binnen onze vereniging ziekte gevallen met griepachtige klachten, maar deze zijn tot dusver niet corona gerelateerd. Meerdere personen zijn (gelukkig) negatief getest.

Zoals de meesten van jullie reeds hebben gehoord, worden de regels aangepast en scherper gesteld.

Nu het aantal besmettingen in rap tempo begint op te lopen kan het ook niet anders, dan dat we deze verscherpte maatregelen opgelegd krijgen. Groningen kwam er nog redelijk vanaf in de eerste golf, maar nu blijkt ook onze provincie code oranje te hebben, zoals 14 andere veiligheid regio’s.

Als vereniging hebben wij ons, vanzelfsprekend aan de RIVM maatregelen te houden en deze volgen wij dan ook.

Organisatorisch geeft dit best veel vragen, hoofdbrekens en creativiteit om de randzaken zo goed mogelijk te regelen. Feit blijft dat een ieder van ons persoonlijk de regels moet naleven voor het gewenste resultaat. Maandagavond is door de regering besloten om tijdens de wedstrijden en trainingen geen bezoekers meer toe te laten.

Wat heeft dit voor consequenties ?

 • De kantine zal gesloten blijven voor in ieder geval de komende 3 weken.
 • Douchen en omkleden blijft wel mogelijk volgens de geldende regels, met name 1,5 m afstand. Thuis douchen en omkleden heeft de voorkeur.
 • Tijdens de wedstrijden en trainingen (van alle teams) wordt geen publiek toegelaten.
 • Bij jeugdteams geldt: reis met minimaal aantal auto’s naar de uitwedstrijden, als chauffeur val je onder de begeleiding en mag je het sportpark van de tegenpartij betreden.
 • Bij thuiswedstrijden zal in ieder geval een bestuurslid en de gastheer aanwezig zijn (voor thee/ranja in de rust).
 • Voor chauffeurs geldt de uitzondering dat zij op het sportpark mogen wachten tot de wedstrijd afgelopen is, mits zij zich aan de RIVM regels houden.

Bovenstaande regels gelden in ieder geval voor de komende 3 weken en zullen wellicht langer duren als het virus onvoldoende onder controle is.

Vanzelfsprekend balen wij van deze maatregelen, maar als bestuur snappen wij dit wel en zullen dit ook handhaven. Op deze manier hopen wij bij te dragen, om het virus de kop in te drukken en laten we hopen dat we op deze manier in ieder geval kunnen blijven sporten.

Hieronder nog de reeds geldende regels die al langere tijd gelden en die dan ook onverkort van kracht blijven.

In het kort de spelregels voor het sporten: 

 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers, dus ook in de douches.
 • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn open mits 1,5 meter afstand wordt gehouden. Voor OB geldt: max 7 personen in een kleedkamer en max 2 douches gebruiken. Dit geldt niet voor jongeren onder de 18 jaar.
 • In de kleedkamers hangen posters met een uitgebreide toelichting op de regels en richtlijnen.                            

De algemene regels voor en na afloop van de wedstrijden:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen bij de GGD.
 • Houd 1,5 meter Houd hier zelf rekening mee.
 • Vermijd drukte (dit is een verantwoordelijkheid van jezelf)
 • Was vaak je handen. Bij binnenkomst staan desinfectiemiddelen.                                                                             

Voor al het bovenstaande geldt: NEEM JE EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID EN HOUD JE AAN DEZE REGELS!!.

Wij rekenen op jullie medewerking en gezond verstand!

Het Bestuur.