Onnodige nederlaag voor Onstwedder Boys tegen SCN

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Nieuwlande een ongelukkige nederlaag geleden. Na een voorsprong van 0 – 1 bij rust, werd het uiteindelijk 3 – 2 voor de thuisclub. Hierdoor staan de Boys met één punt uit twee wedstrijden  in de onderste regionen van de vierde klasse D.

Er ontbraken nogal wat spelers bij Onstwedder Boys. Om verschillende redenen waren Elmar Bijl, Gerben Meems, Nanne Huiges, Harm Visser en Nick Wagenaar niet van de partij. Hierdoor stond Bert Jan Wilzing in de spits en speelde Gerko Scheper dit keer vanaf het middenveld. Al na twee minuten moet de thuisclub wisselen. Topscorer Jeffrey Marissen valt met een blessure uit. In de beginfase probeert SCN met afstandsschoten gevaar te stichten, maar echt gevaarlijk wordt het niet voor het doel van Rein Koudstaal. Na tien minuten spelen neemt Gerwin de Wijk vanaf de rechterkant een corner, die door keeper Leon Reitsma via de lat met moeite tot een nieuwe corner wordt verwerkt. Aan de andere kant gaat een kopbal van Thomas Zwiggelaar tot opluchting van de Boys net naast. Gerko scheper krijgt na ruim een half uur spelen een goede mogelijkheid om te scoren. Na een mooie soloactie stuit hij echter op de goed uitkomende keeper van SCN. Even later is het wel raak voor Onstwedder Boys, als keeper Reitsma een voorzet niet goed verwerkt en Bert Jan Wilzing eenvoudig de bal in het doel kan schieten: 0 – 1.

Vijf minuten na rust komt de ploeg uit Drenthe op gelijke hoogte. Roy Zwiers kan niet worden gestuit door Luc Nieuwenhuis en passeert vervolgens Rein Koudstaal: 1 – 1. Een minuut later zit het Onstwedder Boys niet mee, als eerst Gerko Scheper de bal tegen de lat kopt en Anne Wilzing in de rebound de bal tegen de paal schiet. Onstwedder Boys is gevaarlijker dan SCN en krijgt meer kansen. Eerst schiet Sem Nieuwenhuis nog naast, maar even later is het Gerko Scheper die uit een corner van Gerwin de Wijk de 1 – 2 weet te scoren. Een terechte voorsprong op dat moment. Kort daarna wordt een kopbal van Bert Jan Wilzing nog net gepakt door keeper Reitsma, die met een verre uittrap vervolgens Erwin Smale bedient. Alleen voor Rein Koudstaal schiet hij de bal echter over het doel. Na slecht wegwerken in de verdediging komt SCN twintig minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte. Erwin Smale wordt helemaal vrij staand aangespeeld en weet de te ver voor zijn doel staande Rein Koudstaal met een fraaie lob te verschalken: 2 – 2. Onstwedder Boys blijft proberen toch nog de winst te grijpen. Zo gaat een vrije trap van Sem Nieuwenhuis net naast het doel. SCN blijft gevaarlijk op de counter en trekt uiteindelijk aan het langste eind. Na wederom matig wegwerken in de verdediging van Onstwedder Boys scoort Bryan Marissen met een hard schot vanaf twintig meter de winnende treffer. In de extra-tijd van zeven minuten lukt het de Boys niet meer om gevaarlijk te worden en zo blijven de drie punten in Nieuwlande.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen SC Angelso, dat dit weekend niet in actie kwam. De wedstrijd begint om 14.30 uur.