Onnodige nederlaag Onstwedder Boys

In de Vierde Klasse D ontlopen veel ploegen elkaar weinig. Dat blijkt uit de eerste vier gespeelde wedstrijden van Onstwedder Boys. De ene week wordt er gelukkig gewonnen, de week er op wordt er nipt verloren. Zaterdagmiddag viel het kwartje weer net de verkeerde kant op: tegen koploper SVBO wordt in Emmen met 3 – 2 verloren.

De nederlaag in Emmen is onnodig. Aan alle doelpunten van SVBO gaan fouten van spelers van Onstwedder Boys vooraf. In de eerste helft komt de ploeg uit Emmen zo gemakkelijk op een 2 – 0 voorsprong. Kort voor rust brengt Harm Visser op links Anne Wilzing met een prima pass in stelling. Wilzing omspeelt de keeper van SVBO en brengt de spanning terug in de wedstrijd: 2 – 1.

In de tweede helft is Onstwedder Boys de betere ploeg. Na ruim twintig minuten spelen komen de Boys op gelijke hoogte door een kopbal van Gerko Scheper. Kort daarna wordt het echter al weer 3 – 2, als SVBO profiteert van een verkeerde terugspeelbal aan de kant van de Boys. In de slotfase zijn er nog mogelijkheden voor Harm Visser, Arjen Velthuis en Gerko Scheper, maar gescoord wordt er niet meer.

Komende zaterdag staat er weer een thuisduel op het programma. Op De Boskamp is dan SC Angelslo de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Rutgert Tipker), Gerben Meems, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis (Ricardo Buitelaar), Gerwin de Wijk, Harm Visser, Sem Nieuwenhuis, Jarno Sterenborg (Arjen Velthuis), Gerko Scheper en Anne Wilzing.
Gele kaart: Gerwin de Wijk