Onstwedder Boys klopt Wildervank

Na de ongelukkige nederlaag vorige week tegen DKB, slaagde Onstwedder Boys er zaterdagmiddag in om dit keer wel de drie punten binnen te slepen. In een spannend duel werd Wildervank met 4 – 2 verslagen.

Met een prachtig herfstzonnetje wordt er om 14.00 uur afgetrapt. De wedstrijd begint spectaculair, want binnen vijf minuten wordt er twee keer gescoord. Anne Wilzing gaat in de tweede minuut langs zijn tegenstander het strafschopgebied in en haalt uit. Keeper Steven Vegter is kansloos: 1 – 0. Kort daarop krijgt Wildervank al een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar de inzet van Lourens Huizing bij de tweede paal wordt geblokt door een speler van Onstwedder Boys. Bij de volgende aanval van Wildervank is het wel raak. Een corner komt voor de voeten van Eduardo Gallego, die vanaf een meter of twaalf Rein Koudstaal het nakijken geeft: 1 – 1. De uit Spanje afkomstige aanvaller is deze middag de gevaarlijkste man bij Wildervank. Onstwedder Boys krijgt kort daarna nog een goede mogelijkheid als Jarno Sterenborg een voorzet van Gerko Scheper tegen de paal tikt. Lange tijd gebeurt er vervolgens verder niets in de eerste helft. Na 35 minuten spelen komt Onstwedder Boys opnieuw op voorsprong. Nick Wagenaar speelt Gerko Scheper op de rand van het strafschopgebied aan, waarna de spits van de Boys goed wegdraait bij zijn tegenstander en de bal hard langs keeper Vegter schiet: 2 – 1. Kort voor rust komt de ploeg van trainer Guus Zantinga op een gelukkige manier op een 3 – 1 voorsprong. Een schot van Harm Visser wordt door een verdediger van Wildervank van richting veranderd en verdwijnt zo in het doel van de gasten. Vegter is opnieuw kansloos.

Na rust is het Wildervank dat aandringt. Rein Koudstaal moet al snel ingrijpen op een schot van Gallego. Na een kwartier spelen is het de Spanjaard die vrij door kan gaan aan de rechterkant, de bal voorgeeft waarna van dichtbij wordt gescoord door Nick Siebring: 3 – 2. Kort daarna raakt Jarno Sterenborg namens de Boys opnieuw de paal. Wildervank blijft gevaarlijk en is op zoek naar de gelijkmaker. Rein Koudstaal verwerkt een vrije trap van Martijn Jager tot corner en ziet even later dat Jager van dichtbij de bal tegen de paal kopt. De beste kans krijgt Lourens Huizing, die alleen door kan gaan richting het doel van Onstwedder Boys, maar net naast schiet.
Steven Vegter brengt aan de andere kant redding op een dubbele inzet van eerst Anne Wilzing en in de rebound van Sem Nieuwenhuis. Wilzing is een kwartier voor tijd alert als de keeper tegen hem aanschiet en hij met geluk de bal meekrijgt en in het lege doel kan schieten: 4 – 2. Gerko Scheper kan de stand nog op 5 – 2 brengen na een mooie combinatie met Harm Visser, maar hij stuit op de sluitpost van Wildervank. Wildervank wordt nog één keer gevaarlijk, maar het schot van Paul Tuntelder gaat over het doel van de Boys. De goed leidende scheidsrechter den Enting hoefde geen kaarten te geven deze middag en fluit na drie minuten extra tijd voor het einde van de wedstrijd.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys in Emmen tegen SVBO, dat momenteel bovenaan staat in de competitie. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Luc Nieuwenhuis, Sven Jaegers, Gerben Meems, Nick Wagenaar, Gerwin de Wijk, Rutgert Tipker (Sem Nieuwenhuis),  Anne Wilzing, Harm Visser, Jarno Sterenborg (Ricardo Buitelaar) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. L. den Enting (Veendam)