Onstwedder Boys en Borger spelen gelijk

Voor het eerst sinds eind november speelde de hoofdmacht van Onstwedder Boys weer een competitiewedstrijd. Tegen Borger werd het een spannende en enerverende wedstrijd, die met een 2 – 2 gelijkspel werd afgesloten. Het was het eerste gelijke spel in de competitie voor de thuisclub. Op grond van het spel in de beide helften was de 2 – 2 een terechte uitslag.

Onstwedder Boys komt al snel in de wedstrijd op voorsprong. In de derde minuut reageert Anne Wilzing uitstekend op een fraaie dieptepass van Sven Jaegers en laat keeper Edwin Haandrikman van Borger kansloos: 1 – 0. Een minuut later brengt Rein Koudstaal namens Onstwedder Boys redding op een inzet van Hendrik Gustin en voorkomt zo een snelle gelijkmaker. Een harde tackle op een tegenstander levert in de vijfde minuut een (terechte) gele kaart op voor Sven Jaegers. De wedstrijd wordt door beide teams met veel energie en in een hoog tempo gespeeld. Borger heeft meer balbezit, maar Onstwedder Boys is gevaarlijker en aanvallend veel efficiënter. Na twintig minuten spelen verwerkt keeper Haandrikman een schot van Sem Nieuwenhuis tot corner. De corner wordt kort genomen waarna Anne Wilzing zich op de rand van het strafschopgebied vrijspeelt en uithaalt. Keeper Haandrikman heeft andermaal het nakijken:  2 – 0 voor de ploeg uit Onstwedde. Borger weet nauwelijks gevaar te stichten voor het doel van Rein Koudstaal. In de slotfase van de eerste helft gaat een schot van Christiaan Vos net naast het doel van de Boys. Het is één van de weinige wapenfeiten van de ploeg uit Drenthe. Elmar Bijl krijgt nog voor rust een gele kaart van scheidsrechter Atema na het wegduwen van een tegenstander, terwijl bij Borger Tim Edens eveneens op de bon gaat na een overtreding op Gerwin de Wijk.

Trainer Arne Joling zal het hebben laten donderen in de kleedkamer, want Borger komt getergd terug op het veld met twee nieuwe krachten aan de aftrap. Eén van de invallers is Benjamin Mazeau, die al snel Rein Koudstaal met een hard schot weet te testen. De tweede aanvallende actie van Mazeau is wel succesvol want na drie minuten spelen scoort hij vanaf de rand van de 16-meter met een diagonaal schot: 2 – 1. Borger stroopt de mouwen op en Onstwedder Boys komt een groot deel van de tweede helft onder druk te staan. Wel zijn er in de tegenaanval kansen voor de Boys: Jarno Sterenborg schiet na een individuele actie net naast, terwijl ook Sem Nieuwenhuis tot twee keer toe in een goede schietpositie komt. Zijn eerste poging komt in de handen terecht van de keeper van Borger, terwijl een direct schot uit een voorzet van Anne Wilzing naast gaat. Na een kwartier spelen komt Borger op gelijke hoogte. Luuk Kenter wordt aangespeeld, draait weg bij zijn tegenstander en schiet de bal hard langs Rein Koudstaal in het doel: 2 – 2. In het laatste kwartier zijn er nog kansen voor beide ploegen. Anne Wilzing krijgt de bal prima aangespeeld van Gerben Meems, maar schiet oog in oog met Edwin Haandrikman de bal over het doel. Aan de andere kant wordt een doelpunt van Borger wegens buitenspel afgekeurd en heeft Rein Koudstaal geluk dat hij bij een overtreding buiten het strafschopgebied de gele kaart krijgt van de scheidsrechter. Ook is er nog geel voor Gijs Roda van Borger wegens commentaar op de leiding. In de laatste minuut kan Onstwedder Boys nog bijna de winnende treffer scoren, maar een inzet van Harm Visser wordt door een speler van Borger nog voor de doellijn weggewerkt.

Zo eindigt de wedstrijd in een gelijkspel. Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys opnieuw thuis. Dan is Nieuw Balinge de tegenstander op Sportpark de Boskamp. Om aansluiting met de bovenste ploegen te houden, zal er dan wel gewonnen moeten worden van de ploeg uit Zuid-Drenthe. Onstwedder Boys staat nu zevende met 16 punten uit 9 wedstrijden, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Opstelling:
Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Elmar Bijl, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk, Gerben Meems, Jarno Sterenborg (Harm Visser), Sem Nieuwenhuis, Gerko Scheper en Anne Wilzing (Bert Jan Wilzing).
Scheidsrechter: Dhr. F. K. Atema  (Groningen)