Onstwedder Boys en HS ’88 scoren niet

Op Sportpark De Boskamp kwamen Onstwedder Boys en HS ’88, dat op de tweede plaats staat, zaterdagmiddag niet tot scoren. Omdat er over de hele wedstrijd aan beide kanten weinig mogelijkheden waren was de puntendeling terecht. Voor Onstwedder Boys was de 0 – 0 het tweede gelijkspel van dit seizoen.

In de eerste helft is er voor beide doelen weinig te beleven. HS ’88 voetbalt iets makkelijker, maar kan voorin weinig creëren. Bij Onstwedder Boys is iedereen weer fit en staat de verdediging rond laatste man Elmar Bijl in de eerste helft goed.

Na een afwachtend begin krijgt de thuisclub de eerste mogelijkheid. Een corner van Onstwedder Boys na vijf minuten spelen wordt door Sem Nieuwenhuis naast gekopt. Daarna sticht de ploeg uit Hoogezand aan de linkerkant gevaar via Rens van Hartingsveld, die tot twee keer toe gevaarlijk opduikt in het strafschopgebied van de thuisclub. Rein Koudstaal wordt echter niet op de proef gesteld. Na een half uur spelen kopt Gerko Scheper de bal door op Bert Jan Wilzing. Zijn schot wordt door keeper Lukas Wijma tot corner verwerkt. Uit deze corner komt de bal na een klutssituatie voor de voeten van Sem Nieuwenhuis, die vervolgens naast schiet. De vlam schiet even in de pan als er een opstootje is tussen Gerko Scheper en Remco Letens. Ook Sven Jaegers bemoeit zich er mee en krijgt geel van scheidsrechter Snippe. Letens krijgt ook geel, maar had ook een rode kaart kunnen krijgen wegens natrappen. Sven Jaegers komt even later ook goed weg als hij een natrappende beweging maakt richting zijn tegenstander. Scheidsrechter Snippe heeft echter niets gezien. Een fraaie combinatie over links brengt Anne Wilzing in stelling, die voorlangs schiet. Kort voor rust is Rein Koudstaal net op tijd bij de bal, voordat Remco Letens gevaarlijk kan worden.

In de tweede helft probeert HS ’88 meer druk te zetten. De ploeg uit Hoogezand gooit het tempo omhoog en dat resulteert na een kwartier spelen in een fraaie aanval. Max Martoredjo krijgt de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar schiet tegen de paal. In de rebound schiet Remco Letens de bal recht in de handen van Rein Koudstaal. Sem Nieuwenhuis krijgt geel van de scheidsrechter na een overtreding op het middenveld. Een kwartier voor tijd lijkt HS ’88 op voorsprong te komen als Arno Oosterhof scoort, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase krijgt de ploeg uit Onstwedde nog twee goede mogelijkheden. Een hoge bal van Sem Nieuwenhuis wordt door Gerko Scheper prima ingekopt, maar op de doellijn door een verdediger van HS ’88 weggewerkt. Scheper krijgt nog een kopkans uit een vrije trap, maar de bal komt dit keer in de handen van keeper Wijma. Bij HS ’88 krijgt Yorik van Dam nog een gele kaart wegens commentaar op de leiding van scheidsrechter Snippe. Zo blijft het 0 – 0.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys een uitwedstrijd tegen Tiendeveen, dat vanmiddag met maar liefst 10 – 0 verloor van Borger. Onstwedder Boys staat nu op de zesde plaats in de competitie met acht punten achterstand op koploper WVV.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Elmar Bijl, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis, Harm Visser, Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing (Jarno Sterenborg), Bert Jan Wilzing (Gerwin de Wijk) en Gerko Scheper.

Scheidsrechter: Dhr. J. Snippe  (Hollandscheveld)
Gele kaart: Sven Jaegers en Sem Nieuwenhuis