Late strafschop nekt Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft de topper in de vierde klasse D met 4 – 3 verloren van WVV. In een enerverend duel bracht een in de slotfase gegeven strafschop de beslissing. WVV blijft hierdoor koploper.

De club uit Winschoten had deze week besloten om niet op het hoofdveld te spelen, maar op het kunstgrasveld. Een beslissing die er voor zorgde dat de gasten in het nadeel waren. WVV bleek zaterdagmiddag veel beter uit de voeten te kunnen op het kunstgras dan de Boys. Omdat trainer Guus Zantinga ziek thuis zat nam Gerry Koster, trainer van het tweede elftal, de honneurs waar. Ook Anne Wilzing ontbrak deze middag vanwege een coronabesmetting.

WVV laat deze middag zien waarom de ploeg bovenaan staat. De ploeg wint veel duels en laat de bal gemakkelijk rondgaan, waarbij de voorhoede met topscorer Molema regelmatig voor dreiging zorgt. Onstwedder Boys moet noodgedwongen vaak de lange bal spelen, want aan opbouwen komen de Boys zelden toe. Toch is het Onstwedder Boys dat de eerste goede mogelijkheid krijgt. Gerben Meems en Bert Jan Wilzing zijn attent in het strafschopgebied als de bal wordt ingebracht, maar hun pogingen worden geblokt. Het eerste wapenfeit van WVV is een vrije trap van Delger vanaf ongeveer 25 meter. Deze wordt door Rein Koudstaal tot corner verwerkt. Na een kwartier spelen is het de ploeg uit Winschoten die op voorsprong komt. Een goede aanvallende combinatie zorgt er voor dat Marc Drenth ongehinderd de 1 – 0 kan maken. Onstwedder Boys stelt er niet veel tegenover. Het wordt alleen gevaarlijk via een aantal hoge ballen en corners, maar veel meer dan een kopbal van Gerko Scheper op het Winschoter doel leidt dit niet. Martijn Delger heeft geluk dat hij halverwege de eerste helft niet weggestuurd wordt vanwege natrappen. Scheidsrechter Hein laat het bij een praatsessie en houdt de kaarten op zak. Op slag van rust wordt het 2 – 0 voor WVV. Opnieuw is het een snelle aanval die Mathijs Mollema alleen voor Rein Koudstaal brengt. De spits van WVV weet wel raad met dit buitenkansje. Scheidsrechter Hein fluit vervolgens voor rust.

In de tweede helft komt Sem Nieuwenhuis in het veld voor Jarno Sterenborg. Onstwedder Boys komt terug in de wedstrijd als Harm Visser Bert Jan Wilzing vrijspeelt, die vervolgens beheerst scoort: 2 – 1. Het blijft af en toe onvriendelijk en vooral de WVV-spelers hebben geregeld commentaar op de scheidsrechter. Die is het op een gegeven moment zat en geeft geel aan Delger. Rein Koudstaal staat prima te keepen deze middag en voorkomt met een paar uitstekende reddingen dat WVV de score verder op kan voeren. Hij is na twintig minuten spelen wel kansloos als een voorzet vanaf rechts door Martijn Delger bij de tweede paal eenvoudig wordt binnen getikt. Sven Jaegers gaat daarna ook op de bon vanwege het neerhalen van een tegenstander. Onstwedder Boys toont wel veerkracht want het weet opnieuw te scoren. Harm Visser bedient wederom Bert Jan Wilzing, die oog in oog met de keeper geen fout maakt: 3 – 2.  Tien minuten voor tijd wordt het 3 -3 als uit een corner de bal voor de voeten van de net ingevallen Arjen Velthuis komt. Zijn schot wordt door Sem Nieuwenhuis nog van richting veranderd en verdwijnt vervolgens in het doel van WVV.

Een hectische slotfase volgt. Een lichte overtreding van Arjen Velthuis wordt door de scheidsrechter bestraft met een strafschop. De vele protesten aan Onstwedder kant mogen niet baten en het is opnieuw Mathijs Mollema die het vonnis voltrekt. Hard door het midden maakt hij de 4 – 3. Het is al weer de 19e treffer van de spits van WVV in de competitie. Onstwedder Boys krijgt nog een grote kans op de gelijkmaker als Gerko Scheper zich prima vrijspeelt, maar vervolgens tegen de uitkomende keeper van WVV schiet. Tot ongenoegen van de spelers van Onstwedder Boys laat scheidsrechter Hein niet lang naspelen en zo blijft het 4 – 3.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen HS ’88. De wedstrijd begint om 14.30 uur.
Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Elmar Bijl, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis (Nanne Huiges), Gerwin de Wijk, Harm Visser, Gerben Meems, Jarno Sterenborg (Sem Nieuwenhuis), Bert Jan Wilzing (Arjen Velthuis) en Gerko Scheper.

Scheidsrechter: Dhr. Th. Hein  (Erica)
Gele kaart: Sven Jaegers (Onstwedder Boys) en Martijn Delger (WVV).