Pijnlijke nederlaag voor Onstwedder Boys

Het gaat niet goed met Onstwedder Boys. Deze conclusie mag worden getrokken na de derde nederlaag op rij in 2020. SCN, dat één plek onder de Boys op de ranglijst staat, was deze middag met 1 – 2 te sterk en eigenlijk viel op de overwinning van de ploeg uit Nieuwlande ook niets af te dingen. De Boys moeten zich zo langzamerhand echt zorgen gaan maken, nu de ploeg is afgezakt naar de tiende plek op de ranglijst.

Er stond veel op het spel tegen SCN, dat tot nu toe ook geen sterk seizoen kent. Ook deze middag ontbraken weer de nodige spelers bij de ploeg van trainer Richard Streuding. Naast de al geruime tijd geblesseerde Sven Jaegers en Jarno Sterenborg, waren ook Gerko Scheper (geschorst) en Gerben Meems (wintersport) niet van de partij. Harm Visser was er wel weer bij en begon als centrumspits aan de wedstrijd.

In de eerste helft gaat er veel mis bij de ploeg uit Onstwedde. Veel duels worden verloren tegen een fel spelend SCN, terwijl er ook veel ballen simpel bij de tegenstander worden ingeleverd. Harm Visser wordt daardoor nauwelijks bereikt en het is dan ook SCN dat meer balbezit heeft en kansen krijgt. Na een kwartier spelen komt SCN op voorsprong, nadat de ploeg via Bruinsma en Marissen al een paar keer gevaarlijk was geweest. Jeffrey Marissen wordt op de rand van de 16-meter aangespeeld en schiet de bal binnen: 0 – 1. Onstwedder Boys stelt er bitter weinig tegenover. Harm Visser schiet de bal één keer op doel recht in de handen van keeper Lars Koster en Ties Bruining kopt uit een hoekschop de bal naast. SCN krijgt ook mogelijkheden, maar keeper Rein Koudstaal weet erger te voorkomen.

In de tweede helft verandert er niet veel aan het spelbeeld. SCN moet eigenlijk op 0 – 2 komen als een corner door Jeffrey Marissen, die helemaal vrijstaat, van dichtbij tegen de paal wordt gekopt. Harm Visser ziet namens de Boys na twintig minuten spelen een vrije trap net naast het doel gaan. Onstwedder Boys wordt wat gevaarlijker als Abel Jan Huiges het laatste kwartier binnen de lijnen komt. Hij vervangt Ties Bruining, die met een gebroken neus het veld moet verlaten. Tien minuten voor tijd wordt het gelijk als Anne Wilzing zijn tegenstander uitspeelt en de bal in de korte hoek schiet: 1 – 1. Lang kan Onstwedder Boys niet genieten van de gelijkmaker, want vier minuten later weet Jeffrey Marissen opnieuw te scoren, dit keer na matig verdedigen van de ploeg uit Onstwedde. Zijn schot verdwijnt over Rein Koudstaal in de kruising. In de slotfase probeert Onstwedder Boys nog wel druk te zetten, maar zijn de beste mogelijkheden voor SCN. Willy Lubowa en Jeffrey Marissen verzuimen echter de wedstrijd definitief te beslissen. Lubowa wordt nog een keer onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar de matig leidende scheidsrechter van Leeuwen laat doorspelen. Dit tot woede van de trainer van SCN, die prompt met rood wordt weggestuurd. Na vijf minuten extra tijd fluit de scheidsrechter af.

Komende zaterdag staat in Stadskanaal de derby tegen SJS op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur. SJS, dat de uitwedstrijd tegen Nieuw Balinge wist te winnen, staat momenteel op de tweede plaats in de competitie.

Opstelling:
Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Nanne Huiges, Elmar Bijl, Luc Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk, Ties Bruining (Abel Jan Huiges), Sem Nieuwenhuis, Rutgert Tipker (Gijs Prins), Harm Visser en Anne Wilzing.
Scheidsrechter: Dhr. J. van Leeuwen (Winde)
Toeschouwers: 120