SJS wint ruim van zwak Onstwedder Boys

Ook de vierde wedstrijd van 2020 liep voor Onstwedder Boys uit op een teleurstelling. Dit keer was in Stadskanaal SJS te sterk voor de ploeg uit Onstwedde. Na een 3 – 0 ruststand werd het uiteindelijk 5 – 1 op het kunstgrasveld van SJS.

Onstwedder Boys zit al weken in zwaar weer. De ploeg krijgt veel tegengoals door matig verdedigen, er wordt weinig gescoord en de ploeg verliest veel duels, waardoor er zelden langdurig balbezit is. Vrijdag besloot Richard Streuding per direct te stoppen als trainer, waardoor Jan Huls deze middag aan de staf was toegevoegd.

Het begin van de wedstrijd was tekenend voor de situatie waarin de Boys zich momenteel bevinden. Er wordt in de eerste minuut zo maar een corner weggeven. De corner wordt maar half verwerkt door Rein Koudstaal, waarna Ronald Zuidema de rebound binnen schiet: 1 – 0. In de eerste twintig minuten moet Rein Koudstaal nog twee keer redding brengen en wordt hij één keer geholpen door de paal. Het eerste wapenfeit van Onstwedder Boys is een fraaie vrije trap van Harm Visser die door keeper Brian de Jonge tot corner wordt verwerkt. Na 25 minuten spelen lijdt de ploeg uit Onstwedde op het middenveld balverlies, waarna Rick Breedveld ongehinderd door mag lopen en vanaf de rand van de 16-meter uithaalt. Rein Koudstaal is dit keer kansloos: 2 – 0.  Vijf minuten voor rust krijgt Onstwedder Boys een enorme mogelijkheid om op 2 – 1 te komen, maar Harm Visser, Anne Wilzing en Gerben Meems weten van dichtbij niet te scoren, waarbij de keeper van SJS met enig geluk een tegendoelpunt weet te voorkomen. Vlak voor rust wordt het aan de andere kant wel 3 – 0. Opnieuw wordt er matig uitverdedigd door de Boys. Kay Rijkens kan dit keer met een geplaatst schot profiteren.

Na rust gebeurt er lange tijd weinig voor beide doelen. Na een kwartier spelen is er een mogelijkheid voor Onstwedder Boys, maar Brian de Jonge reageert alert op een inzet van Anne Wilzing. Even later weten de Boys wel te scoren. Een lange pass komt op rechts bij Sem Nieuwenhuis, die de bal aanneemt en de keeper met een fraai schot in de bovenhoek weet te passeren. Nieuwenhuis krijgt daarna nog een mogelijkheid, maar schiet dit keer over. Tien minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist als er opnieuw niet goed wordt uitverdedigd. Jasper Nomden neemt dit keer het cadeau aan en tekent voor de 4 – 1. Een paar minuten later wordt het ook nog 5 – 1. Rein Koudstaal redt in eerste instantie op een inzet van één van de SJS-spelers, maar is daarna de bal kwijt. Ook de verdedigers grijpen niet in, waardoor Tom Timmer van dichtbij de eindstand op 5 – 1 kan bepalen.

Over drie weken wordt de competitie hervat. Onstwedder Boys speelt dan thuis tegen VHK. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Dan zal ook duidelijk zijn wie het seizoen als trainer bij de Boys afmaakt.