Nederlaag voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Tiendeveen met 3 – 0 verloren en raakt daardoor nog verder achterop bij Vitesse ’63 en CSVC. De Boys blijven op de derde plaats staan in de competitie met zes punten achterstand op Vitesse ’63. 

Onstwedder Boys kende deze middag nogal wat personele problemen. Naast de langdurig geblesseerde spelers Wagenaar, Spaans, Bijl en Visser, ontbraken deze keer ook Gerben Meems en Gerwin de Wijk. Trainer Richard Streuding moest zodoende behoorlijk improviseren, waardoor Merijn Roelfsema, Luc Nieuwenhuis en Martijn Bruggers in de basis konden starten. 

De eerste helft was erg matig van de Boys. Weinig inzet en een veel te laag tempo. Tien minuten voor rust reageert spits Ucan zich af op Martijn Bruggers en krijgt de rode kaart. Kort daarna komt Tiendeveen op voorsprong. Uit een corner wordt er door Daniel van Arkel gescoord. Vervolgens wordt het na slecht verdedigen ook nog 2 – 0 voor Tiendeveen door een doelpunt van Sander Booijink.

Na rust komen er wel wat kansen voor Onstwedder Boys, maar Gerko Scheper en Ties Bruining weten het net niet te vinden. Een kwartier voor tijd beslist Daniel van Arkel de wedstrijd met een bijzonder fraai doelpunt. Vanaf de eigen helft schiet hij de bal over de iets te ver voor zijn doel staande Rein Koudstaal in het doel: 3 – 0. Dit is ook de eindstand. In de slotfase vallen zowel Sem Nieuwenhuis (elleboogblessure) en Sven Jaegers (hamstringblessure) uit. Hierdoor lijkt de zieken boeg bij de Boys zich nog verder uit te breiden.

Komende zaterdag is er wegens Koningsdag geen competitievoetbal. Op zaterdag 4 mei speelt Onstwedder Boys thuis tegen FDS. De wedstrijd begint om 14.30 uur.