Teleurstellend gelijkspel voor Boys

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Emmen met 2 -2 gelijkgespeeld tegen SVBO. Bij rust stond de ploeg van trainer Richard Streuding nog met 2 – 0 voor, maar na een zeer matige tweede helft kon slechts één punt toegevoegd worden aan het totaal. Hierdoor lijkt het kampioenschap te gaan tussen Vitesse ’63 en CSVC. Beide ploegen wonnen hun wedstrijd wel.

De ploeg uit Onstwedde begint prima aan het duel tegen SVBO. Er wordt goed druk gezet en dat leidt al binnen tien minuten tot twee grote kansen. Eerst onderschept Gerko Scheper de bal, omspeelt de keeper, maar weet net niet Anne Wilzing te bereiken. Even later kopt Wilzing een voorzet van dichtbij in de hoek, maar de in buitenspel staande Rutgert Tipker raakt de bal nog aan. De goal wordt zodoende door de scheidsrechter afgekeurd. Een onderschepping door opnieuw Gerko Scheper zorgt wel voor de voorsprong voor de Boys. Scheper brengt Ties Bruining in stelling die de bal hard tegen de touwen jaagt: 0 – 1. Onstwedder Boys blijft het eerste half uur goed voetballen en komt voor rust verdient op een 2 – 0 voorsprong. Rutgert Tipker geeft vanaf de rechterkant de bal mee aan Gerko Scheper, die met een bekeken stiftbal de keeper van SVBO kansloos laat: 0 – 2.  Sem Nieuwenhuis ziet even later een voorzet vanaf rechts tegen de lat komen. In de eerste helft is er geen vuiltje aan de lucht. De topscorer van SVBO, Nick Klingenberg, wordt goed bewaakt door Sven Jaegers en kansen krijgt de ploeg uit Emmen niet.

Na rust begint SVBO veel feller. De meeste duels worden door de ploeg in het zwart-geel gewonnen en Onstwedder Boys wordt teruggedrongen op de eigen helft. Na een paar kleine kansjes, scoort SVBO na een kwartier spelen de 1 – 2. Robert Veringa kopt een voorzet hard en onhoudbaar voor Rein Koudstaal binnen. Onstwedder Boys maakt veel fouten en weet de spitsen voorin niet meer te bereiken.
Een kwartier voor tijd krijgt SVBO een dubieuze strafschop. Abel Jan Huiges krijgt de bal tegen het lichaam, maar omdat er door veel spelers van SVBO hands wordt geroepen geeft de scheidsrechter een strafschop. Deze wordt vervolgens benut door Nick Klingenberg: 2 – 2. In de slotfase kopt Gerko Scheper nog een keer in de handen van de keeper van SVBO en ziet Gerwin de Wijk een vrije trap net over het doel gaan. Aan de andere kant hebben de Boys geluk als een schot vanaf een meter of twintig tegen de lat komt. Op basis van beide helften is de 2 – 2 een terechte eindstand.

De Boys blijven door dit resultaat derde en spelen komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Tiendeveen.