Onstwedder Boys geeft voorsprong weg

Onstwedder Boys is er zaterdagmiddag op De Boskamp niet in geslaagd de wedstrijd tegen FDS te winnen. Na een 3 – 1 voorsprong bij rust werd het uiteindelijk 3 – 3. De gasten uit Havelterberg slaagden er in om de extra tijd nog gelijk te maken.

FDS komt deze middag goed uit de startblokken. Rein Koudstaal moet zich al in de tweede minuut strekken op een inzet van Henrico Greven.  In de openingsfase krijgt Hilbert Bult namens de gasten de grootste kans. Hij schiet echter de bal van dichtbij over het doel. FDS komt na bijna twintig minuten spelen dan ook terecht op voorsprong. Bij de tweede paal kan Clint Kruisweg ongehinderd de bal aannemen en binnenschieten: 0 – 1. Daarna komt Onstwedder Boys beter in de wedstrijd en al snel wordt het 1 – 1. Anne Wilzing bedient Gerko Scheper, die eerst een tegenstander passeert en de bal hard tegen de touwen jaagt: 1 – 1. Na een half uur spelen komt de thuisploeg op voorsprong. Harm Visser schiet van ongeveer 25 meter de bal in de kruising en brengt zo de stand op 2 – 1. Thomas Lukas is even later kansrijk in het strafschopgebied van de Boys, maar Rein Koudstaal brengt opnieuw redding. Onstwedder Boys blijft de meest gevaarlijke ploeg in de slotfase van de eerste helft. Gerko Scheper stuit op keeper Gijs Baltussen en in de rebound schiet Ties Bruining de bal over het doel. Scheper scoort even later met een kopbal uit een voorzet van Gerwin de Wijk, maar de goal wordt wegens buitenspel afgekeurd. Toch wordt het voor rust nog 3 – 1, als Gerko Scheper een voorzet van Anne Wilzing bij de tweede paal inkopt.

Na rust lijkt er lange tijd niets aan de hand voor de Boys. Er zijn kansen om de score verder op te voeren. Eerst raakt Ties Bruining de bal in kansrijke positie helemaal verkeerd, terwijl er ook mogelijkheden zijn voor Gerko Scheper (naast) en Anne Wilzing (redding keeper). Namens FDS is Clint Kruisweg  twee keer dichtbij een treffer terwijl Henrico Greven uit een voorzet de bal alleen maar schampt en net naast het doel ziet gaan. Gerko Scheper neemt niet genoeg afstand bij een vrije trap van FDS en krijgt geel van scheidsrechter Haan, waardoor hij volgende week de derby tegen SJS mist. Een fout in de verdediging van Onstwedder Boys leidt een kwartier voor tijd tot de 3 – 2. Niels Schoonen kan profiteren en laat Rein Koudstaal kansloos. Harm Visser krijgt in de slotfase nog een goede mogelijkheid, maar Baltussen redt in het doel van FDS. In de extra tijd wordt het uiteindelijk toch nog 3 – 3, als een vrije trap van Tim Jansen langs iedereen in het doel van de Boys verdwijnt.

Onstwedder Boys blijft door dit resultaat op de derde plaats staan in de competitie. Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen SJS op het programma. In Stadskanaal wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nanne Huiges, Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis, Abel Jan Huiges, Gerwin de Wijk, Harm Visser, Ties Bruining, Rutgert Tipker (Marijn Roelfsema), Gerko Scheper en Anne Wilzing (Jarno Sterenborg).

Scheidsrechter: dhr. A. Haan (Zuidhorn)