Onstwedder Boys verliest van SJS

Onstwedder Boys heeft de derby tegen SJS zaterdagmiddag verloren. In Stadskanaal werd het 3 – 1 voor de thuisploeg. Over de hele wedstrijd bekeken was SJS de betere en meest gevaarlijke ploeg.

Al na vijf minuten spelen komt SJS op voorsprong. Ties Bruining krijgt de bal tegen zijn hand in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter een strafschop toekent aan de ploeg uit Stadskanaal. Kay Rijkens benut de strafschop en brengt SJS op een 1 – 0 voorsprong. Ties Bruining neemt vervolgens revanche door uit een vrije trap raak te koppen en de stand op 1 – 1 te brengen. Kort daarna komt SJS wederom op voorsprong. Een inzet van spits Jan Springer wordt door Gerben Meems voor de doellijn weggehaald, maar alleen de scheidsrechter heeft gezien dat de bal over de doellijn was. Protesten van Onstwedder kant helpen niet en zo komt SJS op een fortuinlijke manier opnieuw op voorsprong. 2 – 1 is ook de ruststand.

Kort na rust krijgt Sven Jaegers zijn tweede gele kaart en dus rood. Nadat Rein Koudstaal over de bal heen had getrapt ziet Jaegers alleen kans om aan de noodrem te trekken en de tegenstander onderuit te halen. Opnieuw een strafschop voor SJS en het is opnieuw Kay Rijkens die vanaf 11-meter scoort: 3 – 1. Harm Visser raakt namens de Boys nog een keer de lat, terwijl Julian Bruining bij SJS ook twee keer geel en dus de rode kaart krijgt wegens het onderuit trekken van zijn tegenstander. Het blijft uiteindelijk 3 – 1.

Onstwedder Boys heeft uit de laatste vier wedstrijden slechts twee punten behaald en speelt komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen CSVC uit Coevorden, de nieuwe koploper in de vierde klasse E. De wedstrijd begint om 14.30 uur.