Sneu verlies voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft de wedstrijd tegen koploper CSVC met 2 – 1 verloren. In de laatste seconden van de wedstrijd wist de ploeg uit Coevorden de winnende goal te maken. In de slotfase van de wedstrijd speelde scheidsrechter Strampel een dubieuze rol, waarbij de thuisploeg behoorlijk werd benadeeld.

In de eerste helft speelt CSVC gemakkelijker en wint ook de meeste duels. Onstwedder Boys is niet erg nauwkeurig in de opbouw en lijdt veel onnodig balverlies. Na tien minuten spelen schiet Bram Maes namens de gasten net naast. Even later krijgt ook Onstwedder Boys een goede mogelijkheid. Een snelle counter zorgt er voor dat Gerko Scheper op links door kan gaan. Zijn schot wordt echter prima tot corner verwerkt door keeper Rogier Assen. Uit de corner kopt Abel Jan Huiges net naast het doel van CSVC.

Na een half uur spelen is het Onstwedder Boys dat op voorsprong komt. Sem Nieuwenhuis draait bij zijn tegenstander weg en schiet de bal vanaf een meter of twintig langs de keeper: 1 – 0. In de slotfase van de eerste helft zet CSVC de Boys onder druk. Een schot van Bart Turien wordt eerst nog door Rein Koudstaal gekeerd, maar in de 40ste minuut schiet Dylan Huizing vanaf de rand van de 16-meter de bal in de verre hoek en laat zo Koudstaal kansloos: 1 – 1. Een vrije trap van Jurriaan Veldhuis komt tegen de paal en dat is meteen het laatste wapenfeit voor de rust.

In de tweede helft probeert de ploeg uit Coevorden door te drukken. Concurrent Vitesse ’69 staat al ruim voor en dat betekent dat CSVC deze middag moet winnen.  Het spel van de Drenten is af en toe te gehaast en de kansen die er zijn, komen via afstandsschoten. Justin Regtop schiet tot twee keer toe over, terwijl Niels Santing zijn inzet net naast ziet gaan. Elmar Bijl moet namens Onstwedder Boys nog een keer de bal voor de doellijn weghalen en ook een schot van Hilko Koster gaat over. Onstwedder Boys werkt hard, maar is nauwelijks gevaarlijk.

Dan breekt de hectische slotfase aan. In de laatste minuut kent scheidsrechter Strampel uit Heerenveen zomaar een vrije trap toe aan CSVC op de rand van de 16-meter. De scheidsrechter heeft een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter, Peter de Jong, genegeerd en krijgt daar een opmerking over. Abel Jan Huiges krijgt wegens protesteren de gele kaart, zegt blijkbaar nog iets en krijgt prompt voor de tweede keer geel. Hij kan vervolgens met rood vertrekken. Ook Rein Koudstaal krijgt geel wegens protesteren, terwijl Peter de Jong komt vragen waarom de scheidsrechter zijn vlagsignaal negeerde. Tot verbijstering van velen kan ook De Jong vertrekken en moet leider Mark Kruize vlaggen. De vrije trap wordt door Rein Koudstaal vervolgens met een prima redding verwerkt tot corner. CSVC krijgt een aantal corners en schiet nog en keer op de paal, waarna aan de andere kant Anne Wilzing nog een grote kans krijgt, maar overschiet. CSVC gaat toch nog met de volle winst naar huis als invaller Wesley Schutten spits Dylan Huizing in stelling brengt. Hij omspeelt Koudstaal en schiet de 1 – 2 binnen. Scheidsrechter Strampel fluit vervolgens direct af.

Al met al wel een verdiende overwinning voor de ploeg uit Coevorden, die volgende week het kampioenschap binnen kan halen. Wel overheerst na afloop bij Onstwedder Boys de teleurstelling en vooral boosheid over de merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter.

Onstwedder Boys speelt volgende week uit tegen MSC uit Meppel. Dit is tevens de laatste competitiewedstrijd. Een week later speelt de ploeg de eerste ronde van de nacompetitie.