Nieuwsbrief kerst 2021

Beste leden, ouders van onze jeugdleden, donateurs en vrijwilligers,

Constant hoor en lees je: “in dit bijzondere jaar 2020”. Als je een stukje wilt schrijven voor de Onstwedder Boys familie wil je hier eigenlijk niet mee beginnen maar je ontkomt er ook niet aan om deze zin te benoemen, want een bijzonder jaar was het zeker.

Met bovenstaande tekst begon de nieuwsbrief van vorig jaar. Iedereen ging er vanuit, dat dit inmiddels wel achter ons zou liggen. Niets is minder waar op dit moment. De besmettingen en ziekenhuisopnames nemen op dit moment weliswaar af, maar de nieuwe variant “Omikron” ligt alweer op de loer. Nog veel besmettelijker dan de Delta variant naar het schijnt.

De competitie ligt inmiddels alweer 3 weken stil voor de senioren. De jeugd mocht nog wel hun competitie afmaken tot aan de winterstop, die inmiddels ook is aangebroken.

Ook de avond trainingen werden stilgelegd en opnieuw een uitdaging voor onze jeugdcommissie om het maar weer voor elkaar te boksen om de jeugd toch nog te kunnen laten trainen. Met veel creativiteit en de bereidheid van de verschillende trainers en leiders is het toch gelukt om ieder team minimaal 1 keer in de week te laten trainen voor 17:00 uur. Dank daarvoor!!!!!

De competitie was lekker op stoom, toen de aanscherpingen weer van stal werden gehaald. Corona toegangsbewijzen, QR codes checken, afhaalbalies, boze gezichten, onduidelijkheden, spelen zonder publiek, veel creativiteit, overladen met berichtgeving. Wij hebben het allemaal beleefd maar….. we konden blijven voetballen.

Op dit moment zitten we weer in een lockdown. Terecht zegt de één, onzin zegt de ander. Wel of niet vaccineren. Laten we die discussie maar in het midden laten.

Ook de acties van de supportersvereniging hebben we gemist. De rollades, de kerstbroden en ook de nieuwjaarsvisite, die in januari gepland stond gaat niet door. Tevens gaat er ook door het nieuwjaarskaarten een streep.

De Algemene Ledenvergadering van 17 november is tot nader tijdstip uitgesteld, maar deze wordt gehouden zodra dit weer kan en mag.  

Wij leven (nog steeds) mee met onze sponsoren, die mogelijk ook veel last van de coronamaatregelen hebben. Wij begrijpen dat het lastig is in deze tijd en zijn dan ook ontzettend blij dat jullie ons zijn blijven steunen.

Hierbij willen wij dan ook een ieder oproepen om vooral bij onze sponsoren te kopen.

Zij helpen ons, laten wij hun helpen!!

Nu de winterstop is aangebroken hebben we allemaal even rust van het verenigingsleven en kunnen we ons een poosje richten op andere zaken.

De huidige coronamaatregelen gelden in ieder geval tot 14 januari 2022. Wanneer de trainingen en wedstrijden weer beginnen weten wij op dit moment nog niet, maar we houden jullie daarvan op de hoogte.

Terugkijkend zijn er toch weer leuke dingen gebeurt binnen de club. Vele vrijwilligers hebben zich ingespannen en uitgesloofd om de club draaiende te houden en vooruit te helpen, kantinediensten zijn gedraaid, onze jeugd is begeleid, wedstrijden zijn gefloten, het vele onderhoudswerk van onze vrijdagmorgengroep, die wekelijks op de club te vinden is, de trainers en leiders die met onze jeugd bezig zijn geweest, alsook de trainers van de kabouters. De tenues die iedere week weer netjes verzorgd en schoon waren evenals het schoonhouden van de kantine en de kleedkamers maar ook de voetballers en voetbalsters die voor veel speel- en kijkplezier hebben gezorgd. Met één woord CHAPEAU daarvoor!!

Wij sluiten af met een welgemeende woord van dank aan al die vrijwilligers, die veel tijd en energie in de Onstwedder Boys steken, om onze mooie club te laten zijn, wie we zijn. Hopelijk kunnen we weer op jullie hulp rekenen, zodra het weer kan en mag.

Voor nu wensen wij jullie allemaal fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar en boven alles,

‘Blijf Gezond’, zodat we jullie snel weer zien op de Boskamp!

Het Bestuur.