Onstwedder Boys 2 neemt revanche op CSVC

Door David Bots – Op een prachtige zaterdagmiddag stond het tweede elftal tegenover CSVC uit Coevorden. Na een 2-0 nederlaag op Sportpark Klinkenvlier in Coevorden, moesten de boys revanche nemen om de aansluiting te houden met de ploegen boven de Onstweddenaren.

Na een gedegen voorbereiding en gevoed door speciale sportmetworsten van Bruggers begonnen de boys in de sterkst mogelijke opstelling. Alleen Smith was er helaas door een blessure niet bij. Onder het zonnetje en onder toeziend oog van enkele tientallen bezoekers, begon Onstwedder Boys sterk aan de wedstrijd. Via zeer aanvallend spel over de flanken én door het midden moest de keeper van CSVC een paar keer optreden. Daarentegen moest Onstwedder keeper Spaans alleen een door de wind gevangen bal wegwerken.Het was dan ook Onstwedde die in de 28e minuut op voorsprong kwam. De nieuwe prachtige oranje-witte netten bolden door toedoen van Marthijn Bruggers. Hij werd door een steekpass van Wilzing naar het doel gestuurd en maakte zijn eerste doelpunt na drie jaar. Dit prijsde de aanwezige toeschouwers, waaronder vader en voorzitter Luuk Bruggers, met luid gejuich.
Ook in de rest van de tweede helft bleef Onstwedde de heersende partij. Het verdedigende blok met de sterk verdedigende middenvelder Bruggers, rechtsback Kruiter, centralen Streuding en Bleker en linksback Wakker zorgden voor beteuterende gezichten aan Coevordense kant. Diezelfde Bleker probeerde in de laatste minuten van de eerste helft met zijn geroemde afstandsschot de keeper te verschalken. Hoewel de keeper de bal tegenhield, was het schot zo hard dat hij hem ook weer losliet. Kramer was er razendsnel bij, waardoor het net voor de tweede keer bolde. Helaas voor Onstwedde was dit ook een van zijn laatste wapenfeiten. In de rust moest hij geblesseerd achterblijven. Kramer werd vervangen door Anne Wilzing.
In de rust waren er geen tactische aanpassingen nodig door trainer Streuding. Zijn systeem werkte en het strijdplan werd gevolgd. De andere wissel Hendrik Scholtens bleef daardoor op de bank zitten. Hoewel hij, net zoals Rene van der Gijp vroeger bij Michels, zich onmogelijk probeerde te maken op de bank, moest hij daar blijven zitten. Naast de technische staf was ook Wakker de gebeten hond doordat hij steeds voor de dug-out van Onstwedde sprintte.

Al na vijf minuten in de tweede helft mocht Gerrit een 3 op het scorebord zetten. Anne Wilzing kreeg een pass van Bleker en zorgde ervoor dat Veldhuis eenvoudig de bal kon binnentikken. Met dit laatste doelpunt werd CSVC de genadeklap toebedeeld. De Coevordenaren konden niets meer in het spel inbrengen, waardoor ook het spel van Onstwedde in tempo achteruit ging. De eerstvolgende grote kans was voor De Vries. Hij soleerde in de zestien meter naar het doel toe, maar schoot –tot hilariteit van zijn vader- op de buitenkant van de paal. Ook Wakker was op dreef. Met één actie stuurde hij drie man het bos in, inclusief hemzelf. Daarnaast waren er nog twee levensgrote kansen voor Scheper en Anne Wilzing die binnen 10 seconden beiden loeihard tegen de lat schoten. Dit tot verwondering van het publiek direct achter het doel. Toen eenmaal het tempo weer laag lag in de 80ste, merkte Scholtens op dat er iets “plonsde”. Het bleek de bal uit de schotkans te zijn uit de eerste helft van Fokke Kramer. Deze was zo hoog over, dat in de tachtigste minuut pas de bal in het zwembad viel.

Volgende week staat de verre reis naar Noordscheschut op het programma. Deze en de wedstrijden erna zijn cruciaal in de strijd om de plaatsen in het midden. Er staat dus maar één ding te doen….

Opstelling: W. Spaans, G. Kruiter, A. Streuding, S. Bleker, R. Wakker, M. Bruggers, F. Kramer (46e: A. Wilzing), B. Wilzing, J. de Vries, B. Scheper, G. Veldhuis
Niet ingevallen: H. Scholtens