Onstwedder Boys 2 pakt punt in Emmen

Door David Bots – Het tweede elftal mocht op 4 maart 2017 weer de wei in. Op Sportpark DZOH speelde het tweede elftal gelukkig op een natuurgrasveld in plaats het verwachte kunstgrasveld. Technische staf Richard Streuding en Mark Kruize hadden direct al een tegenslag te pakken. Rick Wakker liep leeg. Dit keer niet van woorden maar van iets anders.

In de eerste helft heeft Onstwedde zijn handen vol aan de snelle spelers voorin. Hoewel Hendrik Scholtens op de motor was, liet zijn tweewieler hem nu in de steek. De rechteraanvaller kon meerdere malen een voorzet geven, maar het verdedigend blok daarachter kon ze allemaal onschadelijk maken.

Intussen kregen de boys ook support. Familieleden van leider Kruize moedigden het team aan. Echter het meest opvallende was een supportster van DZOH. Zittend -in een oranje shirt- op de bank tussen leider Kruize en Wubbe Prins moedigde zij het team aan. Leider Kruize had natuurlijk weer de grootste lol, maar uiteindelijk kwam zij maar voor één iemand. Ze was namelijk fan van de Onstwedder keeper. Uit privacy-redenen is de naam weggelaten, maar zij riep de hele tijd “KEEPERTJUH”.

Terugkerend naar het voetbal. Onstwedde haalde een aantal keren opgelucht adem, maar scoorde wel als eerste. Via meerdere schijven op beide zijden van het veld scoorde Onstwedde uit de mooiste aanval van het seizoen. Veldhuis legde de bal uiteindelijk met zijn borst in het doel na een voorzet van Smith. Vooral trainer Streuding was in extase, want deze speellijnen werden afgelopen donderdag nog uitvoerig in de training geoefend.

Een tiental minuten later was er echter de 1-1. Na een hoge bal struikelde laatste man Streuding, waarna de spelers van DZOH makkelijk de bal konden binnenwerken.

Even later veroverde Bruggers de bal waarna via Kramer en De Vries de bal bij Veldhuis kwam. Hij lobde de bal over de keeper en zo kwamen de Onstwedders weer op voorsprong.

Eenmaal op voorsprong kreeg ook verdedigende middenvelder Bruggers een kans. Hij schoot de bal perfect tegendraads op het doel, maar de keeper van DZOH kon de bal nog net wegtikken. Dit was een van de laatste wapenfeiten van de keeper. In een duel met Kramer liep hij een handblessure op en moest hij worden gewisseld. Net voor de rust kon Onstwedde via Veldhuis nog de 1-2 maken.

In de tweede helft draaiden de teams om en floot de goed leidende scheidsrechter Bertus Ebelties het spel weer in gang. Hierdoor kwam assistent-arbiter Jan Roelfsema voor de dug-out van DZOH te lopen. Aan deze zijde zat tevens een man van gerespecteerde leeftijd in een rolstoel. In de eerste helft was deze man nog rustig, maar toen eenmaal de Onstwedder assistent-arbiter voor hem liep, begon hij steeds “Oape” te roepen. Het was niet duidelijk of er een causaal verband was, maar het was wel verdacht. DZOH begon inmiddels de druk op te voeren. Scholtens begon het steeds moeilijker te krijgen en ook het middenveld kreeg geen grip op de Emmenaren. Nadat Wilzing de bal in de 48ste minuut verkeerd wegwerkte, kwamen twee DZOH-spelers alleen voor de keeper te staan en scoorden de aansluitingstreffer. Beide ploegen kwamen daarna tot gevaarlijke situaties voor beide doelen en het was dan ook een bijzonderheid dat de stand op 2-2 bleef. Toen de scheidsrechter van dienst affloot was er dan ook wel tevredenheid bij beide teams.

Toen de boys eenmaal gedoucht hadden begon pas het hoogtepunt van de dag. De vrouwelijke fan was helemaal idolaat van de Onstwedder keeper, in zoverre zelfs dat ze hem opwachtte bij de in/uitgang van het clubgebouw. Op aanwijzing van de leider van Onstwedde deed ze haar haren nog goed en bleef ze trouw wachten. Om de fan te ontlopen werden alle andere deuren van het clubgebouw gecontroleerd op openheid, maar er was maar één weg uit……

In de steek gelaten door de security, maar wel omringd door lachende teamgenoten sprintte de Onstwedder doelman naar buiten. Echter bleef ze hem achtervolgen tot bij de auto’s en gaf ze hem daar nog een handkus als afscheid.

Helaas voor de doelman moet Onstwedde op 29 april weer naar Sportpark DZOH. In de tussentijd moet Onstwedde zich richten op de weg omhoog én omlaag. Omdat Elim heeft gewonnen komen zij dichterbij en boven het tweede liepen de clubs niet uit. Aanstaande zaterdag om half drie speelt Onstwedde tegen de directe concurrent CSVC uit Coevorden.

Opstelling:

Keepertjuh, Gerjan Kruiter, Alex Streuding, Sion Bleker, Hendrik Scholtens (Wubbe Prins), Marthijn Bruggers, Rene Smith, Fokke Kramer, Jelle de Vries, Bert-Jan Wilzing (Rick Wakker), Germen Veldhuis.