Onstwedder Boys kampioen na overwinning op Elim!

Boys is kampioen! In de 4e klasse D wonnen de Boys vanmiddag met 2-0 van Elim. De oranjehemden werden door de gasten zwaar op de proef gesteld en kregen niets cadeau. Door goals van Harm Visser en Chris Strockmeijer pakten de Onstwedders in de eerste helft de voorsprong. In de tweede helft werd deze voorsprong niet meer weggegeven. Volgend seizoen mag de ploeg van trainer Fokke de Jonge laten zien wat het in de 3e klasse kan.

door Wouter de Vries

Dat Onstwedder Boys de rust in ging zonder tegentreffer was te danken aan doelman Rein Koudstaal. Elim was de eerste helft de makkelijk combinerende ploeg en kreeg een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na twintig minuten was het Justin Benjamins die Koudstaal op de proef stelde, in de rebound schoot Remon Stevens naast.

Kort hierna stuurde Justin Benjamins middenvelder Herman Klomp de diepte in. Koudstaal hield zijn ploeg op de been met wederom een prima redding. Ook een geplaatste vrije bal in de verre hoek werd door Koudstaal uit het doel getikt. Ondanks de betere fase van Elim in die periode van de wedstrijd raakte Onstwedder Boys niet in paniek. Na goed doorzetten van Germen Veldhuis bereikte hij Peter Orsel. Het diagonale schot van Orsel was hard en de rebound belandde voor de voeten van Harm Visser. Visser reageerde snel en tekende voor de 1-0 voorsprong.

De storm uit Elim was inmiddels gaan liggen en Onstwedder Boys had meer controle over de wedstrijd. In de 40e minuut had Gerben Meems de 2-0 op zijn schoen, maar na een voorzet van Germen Veldhuis verdween zijn inzet over het doel van Gert Benjamins. De gewenste 2-0 viel toch nog vlak voor rust. Een vrije bal van Elmar Bijl leek achter te gaan, maar werd door Chris Strockmeijer knap binnengekopt.

Vrij vroeg in de tweede helft had Gerben Meems de kans om de score te vergroten. Meems werd door Rutgert Tipker de diepte in gestuurd, maar zijn inzet ging via de vingertoppen van Gert Benjamins rakelings naast. Uit de daarop volgende corner pareerde Benjamins een volley van diezelfde Meems.

Onstwedder Boys controleerde de wedstrijd. Elim werd af en toe wel gevaarlijk, maar tot grote kansen zoals in de eerste helft kwam het niet. Rutgert Tipker kreeg namens Onstwedder Boys nog een mogelijkheid om te scoren, na een steekbal op maat van Gerwin de Wijk wachtte Tipker echter te lang met schieten. Vlak voor het einde van de wedstrijd zorgde Erik Broesder er met een correcte sliding nog voor dat Elim het Onstwedders feestje niet meer kon verpesten. Want een feestje, dat werd het; Onstwedder Boys is na twee seizoenen weer terug in de 3e klasse.

De statistieken

Onstwedder Boys 1 – Elim 1 2-0 (2-0) Toeschouwers: 370

32’ 1-0 Harm Visser; 44’ 2-0 Chris Strockmeijer