Eerste nederlaag voor Onstwedder Boys

Lange tijd zag het er naar uit dat Onstwedder Boys een goed resultaat zou behalen in Sint Jansklooster. In de slotfase sloeg de thuisclub echter twee keer toe, waardoor de Boys met een 3 – 2 nederlaag terug naar huis keerden.

Er stond veel op het spel in het duel tussen de nummers twee (Onstwedder Boys) en drie (VHK) van de competitie. In de eerste helft is VHK de betere ploeg. De ploeg uit Overijssel wint op het middenveld de meeste duels en is via de flanken gevaarlijk. Gerko Scheper krijgt namens de Boys een goede mogelijkheid, maar raakt slechts de paal. Kort voor rust is het Onstwedder Boys dat op voorsprong komt. Een voorzet van Anne Wilzing wordt door Jarno Sterenborg goed ingeschoten: 0 – 1. Binnen een minuut is het echter al weer gelijk. VHK weet via Berry Heetebrij te profiteren van zwak verdedigen van de Boys. 1 – 1 is ook de ruststand.

In de tweede helft komt Onstwedder Boys opnieuw op voorsprong. Gerko Scheper profiteert van slordig balverlies aan de kant van VHK en maakt de 1 – 2. Daarna controleert Onstwedder Boys de wedstrijd en zijn er nauwelijks kansen voor de thuisclub. In de slotfase wordt het uit het niets toch 2 – 2. Een corner wordt de geheel vrijstaande Christof Knobbe binnen getikt. Daarna krijgen de Boys een grote mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen. Een voorzet van Gerko Scheper wordt door Jarno Sterenborg  goed ingeschoten, maar de keeper van VHK redt uitstekend. In de tegenaanval is het wel raak. Een snelle counter wordt door Ton Kroek doeltreffend afgerond: 3 – 2. Al met al een sneu verlies, waarbij ook nog eens twee doelpunten van de Boys werden afgekeurd: één wegens buitenspel en één wegens een overtreding van Gerko Scheper.

Onstwedder Boys staat nu vierde met elf punten. Dat zijn vijf punten minder dan koploper Vitesse ’63, dat vandaag opnieuw met grote cijfers wist te winnen (8 – 1 tegen SCN). Komende zaterdag speelt de ploeg van Richard Streuding thuis tegen HS’88. De wedstrijd begint om 14.30 uur.