Onstwedder Boys verslaat Wildervank

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp goed zaken gedaan. Wildervank werd met 3 – 1 verslagen, waardoor de Boys nu op de tweede plaats staan in de competitie, twee punten achter koploper Vitesse ’63.

Alle doelpunten vielen deze middag in de tweede helft. Wildervank, dat vorige week met 9 – 0 thuis had verloren van Vitesse ’63, was duidelijk met de intentie naar Onstwedde gekomen om een goed resultaat te halen. In het eerste half uur zijn er kansen voor Onstwedder Boys om op voorsprong te komen. Jarno Sterenborg is twee keer gevaarlijk en uit een fraaie aanval schiet Nick Wagenaar de bal recht in de handen van keeper Jordy Kostwinder. Joury Vondeling is namens Wildervank dichtbij een doelpunt, maar zijn schot gaat net over. De beste kans voor de Boys in de eerste helft is voor Gerko Scheper. Zijn afstandsschot stuit via de lat het veld weer in. Wildervank krijgt voor rust ook nog één grote kans om de score te openen. Ruben Niemeijer zet vanaf links voor en bereikt Ewout Wolf, die de bal via de handen van Rein Koudstaal tegen de paal ziet gaan.

Na rust is het Onstwedder Boys dat meer aandringt. Dit resulteert  na vijf minuten spelen in een strafschop. Wildervank krijgt achterin de bal niet goed weg, waarna Gerko Scheper onderschept en in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Vegter uit Loppersum legt de bal op de stip, waarna Gerwin de Wijk beheerst binnen schiet: 1 – 0. Even later schiet Anne Wilzing vanaf de rand van de 16-meter hard op het doel van Wildervank, maar Kostwinder brengt redding. Na tien minuten spelen in de tweede helft wordt het 2 – 0 voor Onstwedder Boys. Sem Nieuwenhuis speelt de bal diep op Gerko Scheper, die de keeper omspeelt en eenvoudig kan scoren. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor de ploeg van Richard Streuding om de score op te voeren. Een mooie aanval via Anne Wilzing en Jarno Sterenborg brengt Gerko Scheper in stelling, die de bal tegen de paal schiet. Onstwedder Boys blijft in balbezit en even later is het Anne Wilzing die eveneens de bal tegen de paal ziet terugketsen.

Wildervank geeft niet op en krijgt ook mogelijkheden. Ruben Niemeijer is dichtbij een doelpunt, maar ziet de bal net voor de doellijn weggewerkt worden. Toch komt Wildervank op 2 – 1. Ewout Wolf bedient de geheel vrijstaande Jasper Kluin, die van dichtbij weet te scoren. Nadat ook Sven Jaegers nog de paal raakt is het Gerko Scheper die de beslissing in de wedstrijd brengt. Uit een snelle counter van Onstwedder Boys komt de bal op links bij Anne Wilzing, wiens voorzet door Scheper in het doel wordt gewerkt. Zo wordt de eindstand 3 – 1.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys in Sint Jansklooster tegen VHK. De ploeg uit Overijssel staat momenteel op de derde plaats met één punt minder dan de Boys. De wedstrijd begint om 14.30 uur.