Nieuwsbrief September 2022

Beste vrienden van Onstwedder Boys, 

In deze nieuwsbrief enkele updates over het wel een wee van het voetbal in Onstwedde.  

Eindelijk is het dan zover. De competities zijn begonnen of gaan beginnen. Na woeste arbeid en elegante oefeningen op trainingen zijn vanaf de jongste jeugd tot aan de oudste talenten klaar voor de competities.  

Allereerst speciale aandacht voor de vrouwen van Onstwedder Boys. Dit jaar gaan er twee 7×7 teams meedoen aan de competitie. Nadat eind vorig seizoen clubs als ZNC, Bellingwolde en Damacota het onderspit delfden, gaan nu clubs uit de gemeenten Westerwolde en andere clubs uit de gemeente Stadskanaal kennismaken met de voetbalkwaliteiten van onze dames. Schrijft u alvast in de agenda’s: Vrijdag 4 november speelt Vrouwen 2 in Onstwedde waarna Vrijdag 2 december Vrouwen 1 volgt.

In tegenstelling tot vorig jaar draaide het eerste elftal een ongelukkige voorbereiding. Trainer Zantinga is inmiddels druk doende om het spel zo te krijgen, dat Gerrit de score kan plussen bij de thuisploeg in plaats van de uitploeg. Inmiddels zijn er wel drie prima resultaten geboekt waar de selectie verder mee kan. Voor de beker werd gelijk gespeeld, 3-3 tegen WVV, de wedstrijd thuis tegen Holwierde werd met 3-0 gewonnen evenals de uitwedstrijd tegen BATO: 2-6.
In de competitie komt het eerste een aantal onbekende namen tegen. Drie ploegen uit Friesland zorgen voor een competitie met maar één derby tegen Mussel. 

Het tweede elftal staat in het teken van het voortbouwen op vorig seizoen. Ondanks de klassering onderin de competitie liet het team veel progressie zien. Spelers ontwikkelden zich onder de vleugels van Gerrie Koster. Dit jaar minder ploegen uit de stad, maar wel een derby tegen SJS 3 (oud 1ste). 

De talenten van het 3e gaan een uitermate fietsvriendelijke competitie tegemoet met ook nieuwkomers op de zaterdag PJC, SPW en Meeden. Ook oude bekenden Veelerveen/Westerwolde, Mussel en SJS zijn weer van de partij.  

De heren 7×7 zijn weer verder geprofessionaliseerd en hebben Elmar Bijl en Gerard Schaap weten te overtuigen bij dit team aan te sluiten. Bijl, jarenlang verdediger in het 1ste, moest echter wel eerst een proeftraining meedraaien waarna hij definitief is ingelijfd. Vrijdag 14 oktober gaat het 35+-team zijn kunsten vertonen op de Boskamp. 

Voor de overige jeugdteams zijn overal leiders en trainers gevonden. Enkele teams bouwen verder aan het uitstekende positiespel. Andere teams staan in de startblokken om dit te leren. In totaal gaat een mooi aantal van zeven jeugdteams de wei in. Mocht je nog wel een nieuwe Vivianne Miedema of een nieuwe Frenkie de Jong (her)kennen? Schroom niet om ze aan te melden bij de club. Zo spelen ook de komende jaren nog oranjehemden op De Boskamp. 

COVID 
Na twee COVID-jaren hopen we dit jaar op een rustig verloop van dit virus. Houd daarom rekening met elkaar en zorg er daarmee voor dat we het hele seizoen mogen voetballen en mogen nabespreken in de kantine zonder maatregelen.

Velden
Ondanks vroegtijdig stoppen van de trainingen op bepaalde velden en de belofte van de gemeente en de hovenier om bepaalde plekken te verzorgen, zijn de velden nog steeds beroerd. We blijven in contact met de gemeente over het onderhoud, maar tot op heden zorgt dit niet voor een goed (maar bovenal veilig) voetbalveld. Inmiddels is er een officiële klacht ingediend. 

Kantine
Sommige leden en bezoekers hebben het waarschijnlijk al gezien. De prijzen in de kantine zijn gestegen. We hebben de prijzen sinds 2019 niet veranderd, maar konden nu niet ontkomen aan het aanpassen van de prijzen. Inkoopprijzen zijn veelal minimaal 15 procent gestegen en we zien zelfs uitschieters naar +70%. 

Verder willen we vragen de statiegeldflesjes in de statiegeldbakken te deponeren. Deze berekenen we nog altijd niet door, omdat we hopen op jullie medewerking. 

Contributie
Ook dit jaar zijn we van plan de contributie samen met ClubCollect te innen. Na de pilot vorig jaar hebben we leden bevraagd en hoorden positieve geluiden. Voor meer info over ClubCollect: https://www.onstwedderboys.nl/contributie/

Rabobank Clubsupport
Ook dit jaar is er de Rabobank Clubsupport. Leden van de bank kunnen stemmen op hun favoriete vereniging of stichting. Stemmen levert geld op en vorig jaar was dat zelfs € 1.876! Het doel van dit jaar zien jullie als jullie gaan stemmen   Stemmen kan tot 27 september in de Rabobank-app en op rabobank.nl/clubsupport

Massageruimte
Na de kantineverbouwing van voorgaande jaren is bestuurslid Onroerende Zaken Harm Visser samen met de vrijdagmorgengroep en de interieurcommissie druk bezig geweest met de verbouwing van de massageruimte. Onze Hoofd Medisch en Performance Bram Hulzebos was tevreden met het resultaat. Hopelijk kan hij hier ook de komende 25 jaar verschillende pijntjes behandelen.

Vacatures  
Naast de veelal positieve berichten hierboven, maken we ons ook zorgen over een aantal zaken. Veel werkzaamheden komen onevenredig veel op dezelfde schouders te liggen. We blijven daarom zoeken naar (o.a.) de volgende mensen.

  • Leider 1e en 2e Dit willen we invullen door iemand uit de club. Het is moeilijk om deze functie te vervullen vandaar ook deze oproep. Het team behelst vooral jonge spelers die voor elkaar door het vuur gaan. Sportief willen ze winnen, maar ze hebben het na de wedstrijd ook altijd gezellig in de kantine.
  • Scheidsrechters/spelbegeleiders. We zoeken nog enthousiaste mensen die willen fluiten op (voornamelijk) de zaterdagochtend. Dit kan op groot veld of als spelbegeleider bij de jongste jeugd. Voor aanmeldingen spreek gerust iemand van het bestuur aan of contacteer HarmJan Hartsuiker.
  • Aan vrijwilligers nooit gebrek. Maar zeker na de COVID-jaren, merken we dat het moeizaam is. Maar mocht je iets voor de club willen doen, dan verwelkomen we je graag! In de kantine, bij de jeugd, bij de vrijdagmorgengroep. Er is altijd wel wat te doen. En mocht het toch rustig zijn, dan compenseert de gezelligheid de stilte.

Tot slot wensen wij een ieder nog veel gezondheid toe en hopen we jullie komende zaterdag weer te zien op De Boskamp. Mochten jullie nog vragen of opmerkingen hebben? Stel ze gerust.  

Met sportieve groet, 
Het bestuur