Onstwedder Boys wint ook van SCN

Dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen SCN in Nieuwlande op het programma. De spannende wedstrijd eindigde in een 4 – 3 overwinning voor de ploeg van trainer Guus Zantinga, waardoor Onstwedder Boys nu op de gedeelde derde plaats staat in de competitie.

Wedstrijden tegen SCN zijn vaak doelpuntrijke wedstrijden. De afgelopen drie seizoenen verloor Onstwedder Boys in Nieuwlande twee keer met 5 – 4 en één keer met 3 – 2. Ook thuis kan zelden gewonnen worden van de fysiek sterke ploeg uit Drenthe.

In de eerste helft wordt ook dit keer volop gescoord. Na tien minuten spelen krijgt SCN een strafschop van scheidsrechter Wenting. Danny Kuiper weet de strafschop te benutten en brengt zo de thuisclub op voorsprong. Een paar minuten later wijst de scheidsrechter opnieuw naar de stip als er binnen de 16-meter een overtreding op Gerko Scheper wordt gemaakt. Gerwin de Wijk scoort eveneens vanaf elf meter en zo staat het weer gelijk. Het is Onstwedder Boys dat daarna weet door te drukken en in korte tijd twee maal weet te scoren. Eerst is het Sem Nieuwenhuis die de stand op 1 – 2 brengt, waarna even later ook Gerben Meems keeper Leon Reitsema kansloos laat. SCN geeft niet op en komt voor rust nog op 2 – 3 door een doelpunt van Patrick Aasman.

In de tweede helft is het SCN dat veel druk zet en dit resulteert in een doelpunt van Roy Zwiers: 3 – 3. Onstwedder Boys komt er ook af en toe gevaarlijk uit en weet toch weer op voorsprong te komen. Gerko Scheper scoort fraai met het hoofd uit een voorzet van Anne Wilzing. SCN probeert nog weer op gelijke hoogte te komen, maar de verdediging van Onstwedder Boys geeft nauwelijks kansen weg. Zo blijft het 3 – 4 en komt Onstwedder Boys door dit resultaat op gelijke hoogte met SJS. Komende zaterdag spelen de Boys uit tegen WVV, dat bovenaan staat met drie punten voorsprong op Onstwedder Boys. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Elmar Bijl, Luc Nieuwenhuis, Gerben Meems, Gerwin de Wijk, Harm Visser, Sem Nieuwenhuis (Jarno Sterenborg), Gerko Scheper en Anne Wilzing (Bert Jan Wilzing).
Gele kaart: Nick Wagenaar en Luc Nieuwenhuis
Scheidsrechter: dhr. J. Wenting